Tips voor je balkon

Wanneer je in een appartement woont is een balkon vaak de enige buitenruimte die je hebt. Vaak is een balkon een kleine oppervlakte met beperkte mogelijkheden. Het kan dan ook voor veel mensen een opgave zijn om een balkon leuk en gezellig aan te kleden. Toch zijn er tegenwoordig veel opties om jouw balkon mooi in te richten. Er worden vaak kleinere en compactere tuinmeubelen verkocht die geschikt zijn voor een balkon. In sommige gevallen kun je zelfs een zweefparasol met voet neerzetten op deze kleine oppervlakte. Daarnaast heb je ook veel mogelijkheden op het gebied van kleine bloemen en planten die ervoor zorgen dat jouw balkon een fijne plek wordt om te vertoeven. In deze blog lees je alles over wat jij kunt doen om jouw balkon op de meest efficiënte manier in te richten.

Maak een gezellige loungeplek

Het is natuurlijk prettig om op een warme zomerdag even lekker op je balkon te kunnen zitten. Veel tuinmeubelen zijn vaak gemaakt voor grotere oppervlaktes. Hierdoor kun je al snel tegen het probleem aanlopen dat de meeste meubels niet op jouw balkon zullen passen. Toch bestaan er ook veel tuinmeubelen die speciaal gemaakt zijn voor balkons. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een leuke loungebank balkon die perfect in de hoek past. Je kunt hier vervolgens een klein tafeltje bijzetten van hetzelfde materiaal zodat het een mooi geheel vormt. Zo kun je er vervolgens op een mooie dag voor kiezen om jouw ontbijt of lunch op je balkon in het zonnetje te eten. Hierdoor richt je jouw balkon op de meest gunstige manier in waardoor er in de andere hoek genoeg ruimte overblijft voor leuke decoratie of planten.

Leuke bloembakken voor een gezellige sfeer

Een leuke toevoeging aan een balkon zijn bloembakken die je over de railing van het balkon kunt hangen. Hier kun je vervolgens mooie bloemen naar keuze in potten. Dit geeft een vrolijke en gezellige uitstraling en zorgt voor een hoop sfeer op het balkon. Ook vanaf de buitenkant is dit een leuk aanzicht op jouw woning. Een groot voordeel aan bloembakken die je over de railing kunt hangen is dat deze geen extra ruimte innemen op het balkon. Je kunt er ook voor kiezen om in deze bakken zaadjes te planten. Hiermee creëer je uiteindelijk je eigen moestuintje. Heel handig voor bijvoorbeeld kruiden die je vaak gebruikt in de keuken!

Ga op zoek naar leuke aankleding

Om jouw balkon helemaal af te maken kun je ervoor kiezen om wat leuke aankleding aan te schaffen. Je kunt hierbij denken aan een hip kleedje of speelse kussentjes voor op de bank. Een sierlijk dienblad met kaarsen of een klein kleed voor onder de bank kan ook een toevoeging zijn die het balkon helemaal afmaakt. Hierdoor geef je het balkon net dat extra beetje sfeer waardoor het een fijne plek wordt om te verblijven. Wanneer je de mogelijkheid hebt om dingen op te hangen muren op je balkon kun je er ook voor kiezen om leuke wanddecoratie aan te schaffen. Zo kun je een klein houten plankje monteren aan de muur en hier wat leuke accessoires of plantjes op zetten. Een voordeel hiervan is dat het weinig ruimte in beslag neemt.