Wie nodig je uit voor een uitvaart en wie niet?

Een uitvaart is nogal een belangrijk moment voor de nabestaande. Het laatste afscheid van een belangrijk persoon in je leven en dat moet een fijn afscheid zijn. Familie, vrienden, kennissen? Wie ga je allemaal uitnodigen? 

 

Hoe sta je er zelf in?

Het belangrijkste is dat je zelf de beslissingen maakt over wie je er wel en niet bij wilt hebben. Een paar dingen waar je rekening mee moet houden zijn:

 

 

  • Onverwacht of verwacht overlijden: Als het overlijden plotseling is, is het zo dat er hoogstwaarschijnlijk nog niks over is gezegd van wie er wel en niet mogen komen op de uitvaart. Dan ligt de keuze volledig bij de nabestaande.

 

 

 

  • De leeftijd van de overledene: Heel vaak is het zo dat het bij oudere mensen niet zoveel uitmaakt wie er wel en niet komt. Bij jongere mensen is dat vaak wel zo. Heel vaak is het bij jongere mensen zo dat er een besloten uitvaart wordt gehouden. Natuurlijk is de keuze nog steeds aan jou maar houd hier rekening mee.

 

 

 

  • Gewoontes binnen de familie: Het kan zo zijn dat binnen je familie er een gewoonte is voor bij een uitvaart. Het kan bijvoorbeeld ook zo zijn dat je volgens een geloof bepaalde dingen wel en niet mag/kan doen bij een uitvaart. houd hier rekening mee. 

 

 

 

  • Budget: Een erg uitgebreid afscheid kan nogal oplopen in de kosten. Zeker als er geen verzekering is afgesloten is dat nogal vervelend voor de nabestaande. Zorg er daarom voor dat dit van te voren goed geregeld is door een goede uitvaartondernemer zoals Marius Terol. Die zorgen voor het ideale afscheid voor een zacht prijsje. 

 

 

Geef het duidelijk aan

Zeker betreffende je eigen uitvaart is het wel handig dat je dit van te voren goed aangeeft. Zo weten je nabestaande wat ze kunnen verwachten en komen ze niet tegen onverwachte verrassingen te staan. 

 

Mocht je het allemaal hebben aangegeven en goed hebben nagedacht over wie je er wel en niet bij wilt hebben is alles geregeld en in orde. Communiceer dit ook naar de uitvaartondernemer omdat hun de accommodatie moeten regelen voor alle gasten natuurlijk.